Bardzo pyszne placuszki z piersi kurczaka ozdobią stół na imprezę urodzinową bądź inną okazję.
Drób dostarcza wysokowartościowego surowca dla
produkcji gastronomicznej, Mięso drobiu w porównaniu z mięsem zwierząt
rzeźnych, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i
dietetycznymi.
Składniki:
- 40 dag piersi z kurczaka
- 4 małe cebule
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka maggi
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka jarzynki
- 2 jajka
Przygotowanie:
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebule pokroić w małą
kosteczkę. Połączyć wszystkie przyprawy z olejem mięsem i cebulką.
Zostawić na 24 h w lodówce. Na drugi dzięń dodać żółtka, mąkę i
wymieszać . Upić pianę z białek i delikatnie połączyć z mięskiem.
Uformować placki i od razu smażyć na gorącym oleju.
Artykuł pochodzi z serwisu:
http://artelis.pl/artykuly/44708/mieso-po-chinsku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz