Kolejne przepisy na zupki wegańskie :)
Zupa Selerowa.
Składniki:
Duży seler
bulion z warzyw
2-3 ząbki czosnku
łyżka oleju
bazylia , oregano , sól , pieprz
Sposób przygotowania :
Zetrzeć seler i podsmażyć na oleju, dodać do bulionu z warzyw seler, czosnek,zioła i przyprawy, gotować 25 minut.
Zupa krem z kalafiora i migdałów.
Składniki:
Kalafior
1 cebula , migdały
kilka łodyg selera
łyżka oleju
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Ugotować
kalafior rozdrobniony w wodzie, podsmażyć cebulę migdały i pokrojone
łodygi selera na oleju (ok. 5m). Wlać do wywaru z kalafiora, gotować 5
minut, odstawić. Zmiksować, doprawić i podgrzać , przed podaniem posypać
natką pietruszki.
Zupa Sojowa.
Składniki:
1 cebula
łyżka oliwy z oliwek
bulion z warzyw
2-3 pomidory
łyżka maki sojowej
łyżka mąki
bazylia , tymianek , oregano
przyprawy do smaku
mleko sojowe
Sposób przygotowania :
Podsmażyć
cebulę na tłuszczu, dodać mąkę sojową i smażyć dalej. Pokroić drobno
pomidory, dodać je i zalać wywarem z warzyw. Gotować 15 minut, dodać
przyprawy, zioła , mleko sojowe, zwykłą mąkę, zagotować.
Zupa Chlebowa.
Składniki :
3 kromki chleba
1 cebula
łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki mąki
bulion z warzyw
łyżka kminku
majeranek
sól , mleko sojowe
Sposób przygotowania :
Podsmażyć
cebulę na tłuszczu, dodać 3 kromki chleba pokrojonego w kostkę, 2 łyżki
mąki, podrumienić. Dodać bulion z warzyw , przyprawić kminkiem ,
majerankiem i solą, gotować pół godziny, dodać mleko sojowe.
Smacznego ! :)
Artykuł pochodzi z serwisu:
http://artelis.pl/artykuly/574/zupy-weganskie-cz-2
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz