Na dzisiejszy wieczór proponuje przystawkę przed wyśmienitą kolacją, jaką można zaserwować ukochanej osobie. Proponuje przystawkę jak i kolację podać z lampką szampana przy świecach. Do kolacji proponuje też muzykę bardzo nastrojową. Jeśli chcecie by wasza kolacja była jakaś szczególna to postarajcie się jak najlepiej potraficie. A efekt końcowy sami zobaczycie. Przygotowanie tej potrawy jest bardzo proste. Czas przygotowania to 10 minut, dodatkowo przekąska jest niskokaloryczna i smaczna. Przepis podany poniżej jest przygotowany na dwie porcje. Do przystawki można zrobić kiełbasę faszerowaną z serem i pomidorami ale to już w następnym moim artykule który niebawem opublikuję.
Składniki:
- puszka tuńczyka w zalewie
- 4 liście sałaty
- 4 ćwiartki pomidora
- świeży ogórek
- 4 łyżki majonezu
- szczypiorek
- pietruszka.
Sposób przygotowania:
Rozkładamy talerzyki, na nie kładziemy umyte liście sałaty. Wymieszać
tuńczyka w zalewie. Na talerzyk wyłożony liśćmi sałaty nakładamy porcję
tuńczyka, zalewamy tuńczyka łyżką majonezu rozrobionego z łyżką
śmietany. Pomidora kroimy w ćwiartki, ogórka zielonego kroimy w talarki.
Przekąskę przybieramy jedna ćwiartką pomidora, ogórkami zielonymi i
pietruszką. Majonez posypujemy szczypiorkiem. Wkładamy gotową przekąskę
na 15-20 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy przekąskę z
lodówki. Podajemy na stół 15 minut przed podaniem kolacji.Składniki są podane na przygotowanie czterech porcji.
Artykuł pochodzi z serwisu:
http://artelis.pl/artykuly/40332/przekaska-z-tunczykiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz